Projecten / Floriade Expo 2022

Doelstellingen

  1. Het in kaart brengen van potentiële waardeproposities in de keten. Dit registreren wij met een data-paspoort voor producenten, gerealiseerd met Blockchain-technologie. Het data-paspoort logt bodemeigenschappen, energieverbruik, (rest)stromen, productinformatie en het boerenbedrijf;
  2. In samenwerking met William Pouw de vraaggestuurde keten voor het reststroomproduct Utregs Supersap opzetten, met inzet van Blockchain-technologie. Concreet betekent dit het volledig opbouwen van de handelsketen voor Utregs Supersap, van bodem tot klant;
  3. Taskforce Korte Keten-partners inzetten voor samenwerking met initiatieven van koplopers. Concreet betekent dit dat wij onderzoeken welke vraaggestuurde ketens er nog meer vanuit de Taskforce te initiëren zijn.

GEZOCHT
Inmiddels is deze blockchain-technologie opgeleverd en zoeken wij partners die met ons willen werken aan de toepassing van SmartShortChain binnen andere voedselketens. Bent u geinteresseerd in dit project? Laat het ons weten!

Exploration Food Innovations : Amsterdam – Almere – Floriade

Almere is vanaf 14 april 2022 een half jaar lang het toneel van de wereldtuinbouwtentoonstelling tentoonstelling Floriade Expo 2022. Het thema is ‘Growing Green Cities’. De Nederlandse tuinbouw presenteert dan innovaties en oplossingen voor duurzame en leefbare steden, samen met nationale organisaties en internationale deelnemers.

Op 14 juni 2021 kwamen experts bij elkaar op de Floriade met de ambitie om een digitale en fysieke ervaring te verkennen, gebouwd rond voedsel, voedselinnovaties, voedselvervanging, voedseleducatie, voedselkringloop en veel, veel meer. Dit event was georganiseerd door RvO, i.s.m. Gemeente Almere, de Floriade, Amsterdam Trade & Innovate, Amsterdam Smart City en de BTG.

Mark Frederiks, Managing Director van Amped en Local2Local, sprak met Xander De Bruine, Program Manager Knowledge Exchange bij Floriade Expo 2022 over wat hij met zijn bedrijf doet om de voedselketen te verkorten en te verduurzamen.

Lees en kijk hier verder.

 

Kunnen wij jou helpen met de realisatie van jouw project?

Stuur Jan-Eric Kwak een e-mail of bel 06-42481424 voor meer informatie.

SUPPORTED BY