Waarom Amped applicaties ontwikkelt in Python

Waarom Amped applicaties ontwikkelt in Python

Amped heeft een eigen Python-framework voor de bouw van slimme, bedrijfskritische en commerciële toepassingen ontwikkeld, genaamd 'Stijn'. Stijn stelt ons in staat om hoogwaardige webapplicaties te bouwen en deze in een hoog tempo te verrijken met jouw wensen. Dit biedt ons de ruimte om ons volledig op de inhoud te richten en daar pluk jij de vruchten van. Al onze webapplicaties zijn makkelijk in gebruik, stabiel en veilig.

Wij diepen de redenen voor de keuze voor Python graag uit. Amped ontwikkelt sinds haar start met Stijn met name e-commercesystemen voor B2B- en B2C-omgevingen, zowel voor eigen projecten en ondernemingen, als voor derden. Naast state-of-the-art e-commerce applicaties, bouwen wij websites met contentmanagementsystemen, bieden wij platforms voor matchmaking, crowdfunding, e-learning en specialistische food-software. 

De keuze voor de ene of de andere ontwikkelomgeving is een uitdagende: ja, zoveel te kiezen en zoveel meningen en ervaringen. Wij namen die keuze dan ook niet licht. Voor onszelf en voor de behoeften van onze bestaande en nieuwe klanten. .Net, PHP, Java? Onze eisen vroegen om flexibiliteit en object-georiënteerd ontwikkelen, de toepassing van bestaande en nieuwe componenten, keuzevrijheid in databases, een lage leercurve voor programmeurs en een grote ontwikkelaarscommunity. Daarbij: Amped had behoefte aan een slim framework (de basis waarop geprogrammeerd wordt) en een iteratief (stap voor stap) ontwikkelproces.

De keuze
.NET, PHP en Java konden in het geheel niet op tegen het Python-framework. Het voldeed ruimschoots aan onze eisen, en meer. Het framework heeft standaard een structuur voor ERP- en financiele systemen waar makkelijk op verder ontwikkeld kan worden. De Python-taal steekt zo in elkaar dat met zo min mogelijk instructies een maximaal resultaat behaalt kan worden. Dit is van evident belang voor de prestaties en de reductie van fouten.

Voordelen
De Python-leercurve is in vergeleking met andere talen kort te noemen. Amped heeft met Python een uitgebreide reeks aan applicaties en platformen gebouwd. En binnen een vooraf niet voor mogelijk gehouden tijdspan. 

Python heeft Nederlandse roots
Wat nog leuk is om te melden is dat Python ontwikkeld door een Nederlander, Guido van Rossum, die inmiddels de technische baas is bij Dropbox. Hij en een groot team open source ontwikkelaars werken nog steeds verder aan Python. Inmiddels is er een enorme grote hoeveelheid componenten beschikbaar, die worden gebruikt door grote en toonaangevende bedrijven zoals Google, YouTube, Dropbox en vele anderen.

Ben je geïnspireerd en kunnen wij jou verder helpen?

Neem dan gerust eens contact ons op.

SUPPORTED BY