Versnellen naar een circulair systeem

Versnellen naar een circulair systeem

Mark Frederiks van Local2Local/Amped nam op dinsdag 7 februari, op uitnodiging van Pakhuis de Zwijger, deel aan het panelgesprek ‘Full Circle – Versnellen naar een circulair systeem‘ in Circl tijdens de Week van de Circulaire Economie: “Hoe versnellen we dit jaar de transitie naar een volledig circulair systeem? We zitten er middenin: de grootste economische transitie van de moderne tijd.

Nederland heeft als doel om het circulaire aandeel van de economie binnen zeven jaar te verdubbelen van 25% nu, naar 50% in 2030. Een gigantische opgave. Hoe gaan we dat doen?

De panelleden
Valérie van ’t Lam is als advocaat en partner milieurecht bij Stibbe expert op het gebied van Europese wet- en regelgeving. Gijs Diercks is onderzoeker bij DRIFT en past inzichten uit de transitiewetenschappen toe op de praktijk.
Mark Frederiks, directeur van Amped en Local2Local is op vele fronten in de circulaire praktijk actief.
Sonny Duijn is als sectoreconoom bij ABN AMRO gespecialiseerd in circulariteit vanuit het perspectief van de bank.
Peter Gersen is co-founder van Ex’tax en pleit voor een ommezwaai van het belastingsysteem waarin de belasting op arbeid omlaag gaat en die op natuurlijke bronnen omhoog.

Dat het anders moet is duidelijk. Dat het anders kan laten drie ondernemers zien. Zij vertellen hun inspirerende verhaal, delen best practices en nemen je mee in hoe ze de grote hordes op weg naar circulariteit hebben genomen.

Bekijk hier het panelgesprek.

Ben je geïnspireerd en kunnen wij jou verder helpen?

Neem dan gerust eens contact ons op.

SUPPORTED BY