Terugblik op handelsmissie Urban Farming Amsterdam x Paris

Terugblik op handelsmissie Urban Farming Amsterdam x Paris

Via Amsterdam Trade & Innovate:

Een terugblik op de handelsmissie Urban Farming Amsterdam x Paris van 22-24 sept 2021: de ervaring van Mark Frederiks.

De missie naar Parijs bracht een geweldige groep ondernemers samen met inspirerende, nieuwe ideeën over stadslandbouw en nieuwe voedseldistributiesystemen. Onder wie Mark Frederiks, Managing Director van AMPED, een bureau dat expertise in data, IT, ondernemerschap en netwerken combineert om nieuwe initiatieven in de voedingsindustrie te ondersteunen. Naast zijn functie bij AMPED werkt Mark voor Local2Local, een initiatief voor lokale en regionale voedingsdistributie met ultrakorte toeleveringsketens.

Mark: “De missie heeft een hechtere band met de Amsterdamse stakeholders gecreëerd. Daarnaast is er een goed inzicht ontstaan in mogelijke kansen rondom het gezamenlijk optrekken in de transitie van de landbouw. Uiteraard heeft het de nodige inspiratie gebracht en bovenal een aantal nuttige contacten.”

 Wat vond u het beste onderdeel van deze handelsmissie?
“De borrel op de ambassade was een goede uitwisseling van het netwerk.”

 Wat vindt u goed aan de foodsector in de Amsterdamse regio?
“Er zijn waanzinnig veel kansen om een leidende rol te vervullen in het domein van transitie en stedelijke- en regionale voedselsystemen.”

Meer weten over Feeding the City en de plannen voor 2022? Neem dan contact op met onze Martine Sourbag, Trade Developer Agrifood.

#AMSPARIS21 #feedingthecity #ondernemerschap #farming #paris #netwerken #voedseltransitie 

Ben je geïnspireerd en kunnen wij jou verder helpen?

Neem dan gerust eens contact ons op.

SUPPORTED BY