Streektransferium De Linielanding van start

Streektransferium De Linielanding van start

Donderdag 22 mei jl. werd het Streektransferium De Linielanding feestelijk in gebruik genomen. Het transferium vormt de toegangspoort tot de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het Eiland van Schalkwijk.

Passanten en toeristen kunnen er terecht voor een lokaal en regionaal geproduceerd voedsel en een heerlijk hapje eten in het restaurent. Zij parkeren er hun auto en kunnen te voet, op de fiets of per kano het gebied verkennen.

Hajé Restaurants is de exploitant van Linielanding en werkt samen met het lokale agrarische collectief Local2Local (voortgekomen uit Stichting Terecht Anders) voor de levering van zoveel mogelijk producten uit de streek.

Het concept van het Streektransferium is nieuw ten opzichte van bestaande wegrestaurants, pompshops of streekwinkels. Het slaat een brug tussen twee werelden: de snelweg en het achterland. Het brengt de snelweggebruiker tot een verrassende beleving van kwaliteit, gezond en duurzaamheid en draagt op die manier bij aan de versterking van de regionale economie, het milieu en het landschap.

De Linielanding kwam tot stand dankzij een bijzondere samenwerking en (financiële) bijdrage van Hajé, de Nieuwe Hollandse Waterlinie, de gemeenten Houten en Nieuwegein, Innovatienetwerk en het Rijksprogramma Mooi Nederland.

Later dit jaar wordt het Streektransferium ook als Toeristisch Overstappunt ingericht. Het wordt daarmee onderdeel van het TOP netwerk in de provincie Utrecht.

Opvallend is de verkeersbrug die het autoverkeer van en naar de A27 leidt: een om zijn as draaiende hellingbaan van staal en beton die zichzelf kruist. De hellingbaan wordt geschraagd door 53 in hoogte verlopende stalen kolommen, waarvan de hoogste maar liefst 20 meter in de lucht steekt.

Amped maakt onderdeel uit van Stichting Terecht Anders, coördineerde de Local2Local samenwerking en verzorgt de marketing, communicatie, website en online promotie.

Ben je geïnspireerd en kunnen wij jou verder helpen?

Neem dan gerust eens contact ons op.

SUPPORTED BY