Seizoensstart Pakhuis de Zwijger: voedsel uit de regio & elkaar vasthouden

Seizoensstart Pakhuis de Zwijger: voedsel uit de regio & elkaar vasthouden

Bron: Local2Local

De seizoensstart in Pakhuis de Zwijger gisteravond (1 sept) was een bijzondere, energieke avond met reflectie, muziek uit de onderbuik van Mokum, mooie gesprekken, aspiratie, commitment…en supersmakelijk; het diner was samengesteld uit regionale producten, met o.a. de vollegrondsgroenten van Martin Topper van Zonneheerdt, de kazen van Sophie de Groot van Groene Hart Coöperatie, de weidevogels-vriendelijke Boeren van Amstel-zuivel van Michel Penterman uit het Amstelland, tot en met de langoustines van Hendrik Kramer, de enige Noordzeevisser van Amsterdam.

Mark Frederiks van Amped/Local2Local: “Gisteren had ik de eer om tijdens de start van het jaarprogramma van Pakhuis de Zwijger een hulpvraag te stellen namens ons collectief boeren voor de uitrol van een regionaal, regeneratief voedselsysteem in de MRA.

Samen werken aan voedsel uit de regio
Relevanter dan ooit, met alle grote maatschappelijke uitdagingen. Een uitdaging waarbij wij allen nodig zijn om de nieuwe ‘Stelling van Amsterdam’ vorm te geven. De kracht van de natuur gebruiken om ons als mens te beschermen.

Er is nu commitment en financiering voor een grote, gedragen beweging naar een regeneratief voedselsysteem, geven Ilse Zaal en Carlo Verhart aan.

De volgende stap is om samen te zorgen dat de afzet gaat groeien, de echte waarde van voedsel gemeengoed wordt en in de tussentijd houden wij elkaar vast, zoals Samuel Levie aangaf.

Speciale dank aan programmamaker van Pakhuis de Zwijger Servaz van Berkum!

May the soil set us free!!”

Ben je geïnspireerd en kunnen wij jou verder helpen?

Neem dan gerust eens contact ons op.

SUPPORTED BY