Food-y-Market and beyond

Food-y-Market and beyond

In december 2013 organiseerde Amped de dagelijkse boerenmarkt 'Food-y-Market' in winkelcentrum Hoog Catharijne te Utrecht, als pilot project voor het Food-y-Concept. Wij hadden tot doel om mensen op een prettige manier kennis te laten maken met lokale en regionale boeren, producenten en andere aanbieders van duurzame producten. Het aanbod van Food-y-Market was gevarieerd, bijzonder en erg lekker, en bezoekers konden proeven dat het een lieve lust was. Van groente en fruit tot vlees en vis, van biologisch bier tot ambachtelijk brood, van kaas, honing en chocolade tot wijn en cider. 

Het Radboudkwartier plein was in een bijzondere stijl ingericht en naast verblijfplaats voor bezoekers ook de plek voor verkoop en promotie van de aangeboden waren. Direct grenzend aan het plein vond men de Food-y-Market pop-up winkel met marktkramen en andere uitstallingen van de producenten, en het cafe waar men alle heerlijkheid kon nuttigen en tegelijkertijd van een bijzonder uitzicht op Vredenburg kon genieten. 

Heden
Wij hebben enorm veel geleerd van dit project en nu de balans opgemaakt is kunnen wij zeggen dat dit soort food innovaties absoluut bestaansrecht hebben. De winkellocatie in het Radboudkwartier is in het kielzog van de boerenmarkt in stand gehouden en in gebruik genomen door Amped-partner Buro CS voor de lancering van de concept store en culturele broedplek Katryne, waar koffie, food, kleding, vintage, kunst, design, muziek en events samenkomen. 

Toekomst Food-y-Concept
Amped is toegewijd aan het leggen van verbindingen tussen burgers en duurzaam, lokaal voedsel. Dit doen wij onder de noemer 'Food-y-Concept'. In Utrecht zijn we in onderhandeling met partners over een nieuwe Food-y-Shop locatie en inmiddels zijn we vergevorderd met de voorbereiding van de uitrol van het Food-y-Fort concept: de organisatie van pop-up food events op oude forten in de Hollandse Waterlinie, in samenwerking met Stichting Liniebreed Ondernemen.  

Wij houden u de komende tijd zo goed mogelijk op de hoogte van de ontwikkelingen!

 

Ben je geïnspireerd en kunnen wij jou verder helpen?

Neem dan gerust eens contact ons op.

SUPPORTED BY