Food-y-Fort Rijnauwen

Food-y-Fort Rijnauwen

Fort bij Rijnauwen in Bunnik is op zondag 30 augustus het natuurlijke en culturele decor van voedselfestival ‘Food-y-Fort’.

Food-y-Fort Rijnauwen is een groot smaakfestijn, waar de kracht van gezond en (h)eerlijk lokaal voedsel gevierd zal worden. Food-y-Fort is een initiatief van Amped en boerencoöperatie Local2Local.

Local2Local viert met Food-y-Fort Rijnauwen de officiële start van de online verkoop van lokale boerenproducten uit Utrecht, de Krommerijnstreek en de Betuwe aan consumenten en horeca.

Tijdens Food-y-Fort kunnen bezoekers genieten van een cultuur-historische ambiance, proeven van lokale producten op een boerenmarkt, zich tegoed doen aan een grote reeks rollende keukens, er zijn verschillende (educatieve) activiteiten voor kinderen en volwassenen, wandelroutes, rondleidingen op het fort, een boeren fortontbijt, -lunch en een bourgondisch fortdiner.

Het programma biedt ook kunst, cultuur en passende muziek. Op de ‘Singer-songwriters’ wandelroute, op de mooiste plekjes van het fort spelen singer-songwriters in een intieme setting hun akoestische liedjes. Bezoekers gaan op zoek naar de musici en ontdekken hoe op Fort bij Rijnauwen natuur en muziek samen een verhaal vertellen.

Een bijzonder theater is de interactieve show van het ‘Waterlanders’ theatercollectief van Vereniging Natuurmonumenten, waarbij de geluiden uit de natuur centraal staan.

Met hun mobiele studio maken zij opnamen van de zang van de vreemde vogels op Fort bij Rijnauwen. Samen met het publiek geven de Waterlanders een fluitconcert met de opgenomen vogelstemmen en leggen ze de werking uit van hun educatieve en interactieve vogelgeluideninstallatie. De Waterlanders dompelen de bezoekers van Food-y-Fort onder in een mysterieus eigen universum: poëtisch, muzikaal en beeldend.

Een intense natuurervaring voor iedereen die houdt van tjilpen, zingen, fluiten, kwetteren, kwinkeleren, krassen, kraaien, koeren, kwaken en tierelieren.

De toegang voor volwassen is € 2,- en gratis voor kinderen. Het festival start ‘s ochtends om 10 uur en eindigt bij zonsondergang, rond 21:00. Dan zal het fort zich weer voor een lange periode in een mystieke stilte hullen.

Het festival is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Staatsbosbeheer, Provincie Utrecht, Waterlinies 2015 en ID310.

Ben je geïnspireerd en kunnen wij jou verder helpen?

Neem dan gerust eens contact ons op.

SUPPORTED BY