Bebee-ambities: gezonde innovatie

Bebee-ambities: gezonde innovatie

Kun je babyvoeding uit een potje weer laten smaken naar echte groenten en fruit, zodat je de kans op een gezond eetpatroon onder kinderen in de toekomst vergroot? En is er een model mogelijk waarbij deze hoge kwaliteit en 100% biologische babyvoedsel voor iedereen betaalbaar is en er een breder gedragen bewustzijn over smaak en gezondheid onstaat? Dat zijn de vragen die wij hopen te beantwoorden met ons babyvoedingsabonnement en -programma 'Bebee'.

De huidige potjes babyvoedsel hebben doorgaans dezelfde smaak, waardoor jonge kinderen niet meer in aanraking komen met de echte smaken van groenten en fruit. Bebee is een vernieuwend babyvoedselprogramma dat deze ban wil doorbreken.

Het Bebee-programma bestaat uit drie elementen:

  1. In plaats van gesteriliseerde potjes babyvoeding krijgen jonge kinderen koelverse babyvoeding, waarvan de ingrediënten (fruit en groenten) te herleiden zijn naar de teler en waarbij kinderen weer kennismaken met echte smaak.
     
  2. De babyvoeding wordt in abonnementsvorm aangeboden. Hierdoor is van tevoren duidelijk hoeveel potjes moeten worden gemaakt (dit voorkomt ook voedselverlies / -afval) en is het mogelijk om langzaam op te schalen. Een startend bedrijf als Bebee kan anders nooit de concurrentie aan met het huidige aanbod in de supermarkt.
     
  3. Een nieuw prijsmodel. Jonge ouders worden via Bebee geholpen met de gezonde keuze voor hun kind door familie en vrienden te laten meefinancieren. De ervaring leert dat mensen voor / bij de geboorte van een kind extra openstaan voor gezond eten. Als ze dan door bekenden ook financieel gesteund worden, dan wordt de drempel om kinderen gezond te laten eten heel laag gemaakt. Zodra een moeder in verwachting is (of later, als de geboorte al heeft plaatsgevonden), kan een vriend of familielid een donatiepagina starten en samen met anderen gaan doneren, als waardevol en duurzaam cadeau. Op deze manier wordt een community gevormd van mensen die willen bijdragen aan de gezondheid van het kind. Via social media kunnen abonnees en donateurs zelfs suggesties doen voor nieuwe soorten hapjes.

Website
Amped werkt voor Bebee nauw samen met partnerende producenten van Local2Local en realiseerde in korte tijd de bijzondere Bebee website: een combinatie van een webshop (met abonnementen) en een crowdfunding platform.

Enquete
Het Bebee-concept is niet aanbod-, maar vraaggestuurd en wil en hoeft ook niet het gevecht in de supermarkt aan te gaan. Onze boeren willen een directe verbinding leggen met (aanstaande) ouders, familie en vrienden en organisaties, instellingen en bedrijven die zich bezig houden met welzijn, zorg en ondersteuning.

Om de behoefte te verkennen zijn we allereerst gestart met een enquete voor de inventarisatie van meningen en wensen van de doelgroepen. Deze pilot/enquete is gericht op bewoners in Houten, maar wij kunnen de input van mensen uit omliggende plaatsen in de regio Utrecht goed gebruiken. Daarnaast roepen wij iedereen die geinteresseerd is zich te registreren op de Bebee website.

  1. Enquete: wij willen graag horen wat onze doelgroepen ([aanstaande] ouders, familie, vrienden, collega's) van Bebee vinden en of ze suggesties/opmerkingen hebben;
  2. Registratie: wij willen ook graag dat geinteresseerden, die in het aanbod geloven en willen dat Bebee gaat starten, zich registreren en een donatiepagina starten. Hoe meer mensen dit doen en het donatieproces 'officieus' starten (je kunt pas bestellen als het totale bedrag gehaald is), hoe groter de kans is dat wij op korte termijn (begin 2016) ook werkelijk de eerste leveringen kunnen gaan doen.

Tot 31 oktober dienen wij zoveel mogelijk enquetes ingevuld en de eerste registraties verzameld te hebben, zodat wij de 2e stap in dit traject met vertrouwen kunnen nemen en van Bebee een realiteit kunnen maken.

Je kunt ons daarbij helpen en dat vergt niet veel tijd. 

Maak gebruik van onze FB-berichten en tweets om Bebee bij vrienden/kennissen onder de aandacht te brengen
Wij hebben een .pdf samengesteld (zie bijlage) waarin je alle belangrijke informatie kunt halen, die je door kunt sturen of kunt printen en delen onder vrienden/collega's.

Voor aanvullende vragen, opmerkingen of suggesties kun je altijd contact met ons opnemen.  Alvast bedankt voor je hulp! 

Bebee_enquete.pdf

Ben je geïnspireerd en kunnen wij jou verder helpen?

Neem dan gerust eens contact ons op.

SUPPORTED BY