Amped ontwikkelt marktproposities Carbon Grass

Amped ontwikkelt marktproposities Carbon Grass

Miscanthus. Je kent het misschien beter als olifantengras. Miscanthus komt van oorsprong uit Azië. Het is een indrukwekkend gewas dat na een paar jaar al 3,5 tot 4 meter hoog wordt. Het bevat veel vezels, slaat een grote hoeveelheid CO₂ op en kent een lange levensduur. Het wordt niet gebruikt als voeding, maar kent wel vele andere toepassingen. De vezels bestaan uit cellulose en lignine, zeer waardevol zijn voor verschillende markten. 

Olifantengras is een multifunctioneel gewas en kan dus voor vele doeleinden gebruikt worden, onder andere biobeton, asfalt, energie, mulch, stalstrooisel, papier en bioplastics. Ook kan het PFAS en andere vervuiling uit de grond halen, en gangbare grond klaarmaken voor biologische teelt. Het is een duurzame manier om extra geld te verdienen op de aanplant.

Carbon Grass is een initiatief van Elothis Europe. Elothis verzocht Amped te helpen bij de conceptontwikkeling, strategie, het ontwerp en projectondersteuning ten behoeve de marktpropositie van miscanthus als biobrandstof (kachelpellets) en bouwmateriaal. Het tweede ontwikkelpad bestaat uit de procesbegeleiding en implementatie van blockchain-technologie voor Carbon Grass. 

Interesse in de bijzondere, duurzame waardecreatie van miscanthus? Neem dan contact op met Bauke van der Veen

Ben je geïnspireerd en kunnen wij jou verder helpen?

Neem dan gerust eens contact ons op.

SUPPORTED BY