Amped lanceert nieuwe toolbox Herenboeren

Amped lanceert nieuwe toolbox Herenboeren

Amped is één van de dragende partners onder het Herenboeren concept. In opdracht van het ministerie van economische zaken is er gewerkt aan een toolbox.

Herenboeren wil bewuste consumenten verenigen in voedselcoöperaties die samen gaan werken aan hun eigen coöperatieve boerderij. In dit concept wordt de relatie tussen producent en consument radicaal omgedraaid: de consument, georganiseerd in een collectief c.q. community, bepaalt in grote mate wat en hoe er wordt geproduceerd; de boer/ producent werkt in dienst van de community. Dit concept biedt veel meer ruimte om inhoud te geven aan andere waarden dan kostprijsefficiëntie. De vervreemding tussen producent en consument, één van de maatschappelijke problemen van de huidige reguliere wijze waarop de productie is georganiseerd, wordt doorbroken.

Toolbox
Najaar 2014 heeft Herenboeren samen met Amped de economische haalbaarheid c.q. de business cases voor 3 Herenboerderijen uitgewerkt. Het positieve perspectief vormde de aanleiding voor InnovatieNetwerk om Herenboeren de opdracht te geven voor het opstellen van een prospectus voor lokale initiatieven. Het resultaat is een prototype digitale Toolbox c.q. gereedschapskist die lokale initiatieven stap voor stap begeleidt om een initiatief door te ontwikkelen tot Herenboerderij in bedrijf.

Ben je geïnspireerd en kunnen wij jou verder helpen?

Neem dan gerust eens contact ons op.

SUPPORTED BY